Wat houdt het keurmerk Beter Leven in?

Het Beter Leven keurmerk is een Nederlands keurmerk dat aangeeft hoe diervriendelijk en duurzaam een product is, met name vlees, eieren en zuivelproducten. Het keurmerk wordt toegekend door de Dierenbescherming en heeft als doel om consumenten bewust te maken van de leefomstandigheden van dieren in de vee-industrie en hen de mogelijkheid te bieden om diervriendelijkere keuzes te maken.

Binnen het Beter Leven keurmerk worden producten beoordeeld op een schaal van 1 tot 3 sterren, waarbij elk niveau staat voor een bepaald niveau van dierenwelzijn. Hier is een korte beschrijving van wat elk sterrenniveau betekent:

Beter Leven 1 ster

Producten met 1 ster dragen bij aan een betere levenskwaliteit voor dieren dan de wettelijke minimumnormen in de vee-industrie. Dit kan betekenen dat de dieren meer ruimte hebben, een beter dieet krijgen of andere verbeteringen in hun leefomstandigheden ervaren.

Beter Leven 2 sterren

Producten met 2 sterren bieden een aanzienlijk hoger niveau van dierenwelzijn dan de standaardnormen. Dieren hebben meer ruimte en een beter leven, wat resulteert in een hogere kwaliteit van leven.

Beter Leven 3 sterren

Producten met 3 sterren vertegenwoordigen het hoogste niveau van dierenwelzijn binnen het Beter Leven keurmerk. Dieren met 3 sterren hebben de best mogelijke leefomstandigheden, met veel ruimte en optimale zorg. Dit niveau wordt vaak geassocieerd met biologische landbouwpraktijken en andere duurzame methoden die het welzijn van de dieren prioriteren.

Consumenten kunnen producten met het Beter Leven keurmerk herkennen aan het aantal sterren op de verpakking. Door producten met meer sterren te kiezen, kunnen consumenten bijdragen aan een diervriendelijkere en duurzamere voedselproductie. Het keurmerk helpt ook om producenten aan te moedigen om de levensomstandigheden van dieren te verbeteren en milieuvriendelijkere praktijken te omarmen.

Reactie plaatsen