Wat is circuittraining?

Circuittraining is een type lichaamsbeweging waarbij een reeks oefeningen wordt uitgevoerd, vaak met minimale rust tussen elke oefening. Het is een vorm van weerstands- en uithoudingstraining die kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en coördinatie kan verbeteren. Hier is een algemeen overzicht van wat circuittraining inhoudt:

Kenmerken van circuittraining

Variëteit aan oefeningen: Circuittraining omvat meestal een mix van cardio, kracht, en flexibiliteitsoefeningen. Voorbeelden zijn hardlopen, fietsen, push-ups, squats, lunges, en stretches.

Rondes en stations: Oefeningen worden vaak uitgevoerd in 'stations' of rondes. Je voert een oefening of activiteit uit bij één station en verplaatst je vervolgens snel naar het volgende station.

Tijd of herhalingen: Elke oefening wordt uitgevoerd voor een bepaalde tijd (bijvoorbeeld 30 seconden) of aantal herhalingen.

Minimale rust: Er is meestal weinig tot geen rust tussen de oefeningen, waardoor het hart en de ademhaling versneld blijven. Er kan een kortere rustperiode zijn na het voltooien van een volledige ronde van het circuit.

Meerdere rondes: De reeks oefeningen wordt meerdere keren herhaald, afhankelijk van het fitnessniveau en de trainingsdoelen van de deelnemers.

Reactie plaatsen