Wat is antioxidant (E316)?

Antioxidant E316, ook wel bekend als natrium erythorbate, is een voedingsadditief dat wordt gebruikt als een antioxidant in voedselproducten. Het heeft de E-nummeraanduiding E316 en wordt vaak toegevoegd aan levensmiddelen om de oxidatie van vetten en oliën te voorkomen, waardoor de houdbaarheid van het product wordt verlengd.

De belangrijkste functie van antioxidant E316 is om de aanwezigheid van vrije radicalen in voedsel te verminderen. Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die schade kunnen veroorzaken aan celstructuren en DNA in het lichaam. Door deze vrije radicalen te neutraliseren, helpt antioxidant E316 om de kwaliteit van voedsel te behouden en de smaak en kleur ervan te behouden.

Dit additief wordt vaak gebruikt in voedingsmiddelen zoals vleesproducten, worstjes, conserveermiddelen, en soms in dranken en bakkerijproducten. Het wordt als veilig beschouwd voor consumptie binnen de vastgestelde grenzen en draagt bij aan de stabiliteit en de algehele kwaliteit van voedselproducten.

Reactie plaatsen